Liempde, 12 juni 2024

Een nieuw hoofdstuk: Klompenfabriek Traa sluit ambachtelijke fabriek in Liempde

Na bijna een eeuw klompen maken gaat Klompenfabriek Traa vertrekken uit klompendorp Liempde. ‘Het is tijd voor een nieuw hoofdstuk binnen ons familiebedrijf en hoewel we nog altijd groeien na 97 jaar is het tijd om een punt te zetten achter het klompen maken in Liempde’ aldus Luuk, 4e generatie klompenmaker.

De familie Traa is overigens nog lang niet klaar met de klomp en gaat juist uitbreiden de komende jaren. Door samenwerkingen met andere klompenmakers in binnen- en buitenland hebben we de afgelopen jaren een flinke groei laten zien. ‘De fabriek in Liempde pastte niet meer in ons toekomstplan en daarom moeten we met pijn in ons hart dit deel van ons bedrijf loslaten’.

Open dag

‘Tijdens de Dag van de Nederlandse klomp, die elk jaar plaatsvindt op de laatste zaterdag van Juni, openen wij nog één maal de deuren van onze fabriek.’ Vertelt Ad. ‘Men kan de klompen van de laatste series uit onze fabriek nu al online bestellen en op 29 juni afhalen en het allerlaatste paar ooit gemaakt in Liempde zal verloot worden, de opbrengst van die loterij gaat in zijn geheel naar het goede doel, namelijk kankeronderzoek bij het Antonie van Leeuwenhoek-ziekenhuis. Lootjes zijn te koop via de website traaklompen.nl

Machines te koop

Voor geïnteresseerden die altijd al een klompenfabriek wilden opstarten is dit een buitenkansje, de gehele inventaris inclusief operationele machines staat ter overname te koop. De machines zijn nog werkend te zien op de open dag, daarna zal worden gestart met de ontmanteling.

–einde persbericht—

Promo video: https://youtu.be/DRH3WT2SfT4?si=qW0UjneBrkczADuz

Voor meer informatie:

Luuk Traa

4e generatie klompenmaker

info@traaklompen.nl

0411-700204

Website loten en laatste klompen: https://traaklompen.myshopify.com/

Kapelstraat 9, 5298 CT Liempde
0411 632598
info@traaklompen.nl